Informatie sledge hockey team

Sledge Hockey is in 1960 in Zweden ontstaan door een groep enthousiastelingen, waaronder Karl-Gunnar Karlsson, die een vorm van ijshockey begonnen te spelen op priksleeën. Een gewone prikslee bleek echter vooral door de ijzers en de manier waarop die eronder zaten niet geschikt voor ijshockey. Rond 1968 werd het een echte sport met speciaal daarvoor gebouwde sleeën, waarbij de afstand tussen de ijzers smaller is dan die bij een gewone prikslee.

 

Hoewel er in het begin weinig animo voor het sledge hockey bestond, werd er al in 1969 voor het eerst een internationaal toernooi gespeeld tussen Zweden, Noorwegen en Engeland. Dit groeide in de loop van de jaren uit tot het WK. Inmiddels zijn er twee wereldkampioenschappen, één voor A-landen en een voor B-landen. In 2009 is het WK voor B-landen in Nederland gespeeld met Zweden, Nederland, Estland, Finland, Groot-Brittannië en Polen.

Tijdens de Paralympische Winterspelen van 1976 was sledge hockey een demonstratiesport, maar pas op de Paralympische Winterspelen in het Noorse Lillehammer in 1994 werd het een P

aralympische wintersport. Zweden won in de finale met 0-1 van Noorwegen. Sinds de Winterspelen in Vancouver (2010) en Sochi (2014) is sledge hockey één van de snelst groeiende G-Sporten ter wereld!

In 2014 werd er een eerste initiatie gegeven op ijsbaan Ruggeveld in samenwerking met het enige Sledge Hockey team in België: de Liège Handy Bulldogs. Aangezien deze initiatie succesvol was, werd er in 2015 gestart met de afdeling sledge hockey bij Antwerp Phantoms. Een primeur voor Vlaanderen! En sindsdien ging het snel. Speler Dave Van Doorslaer, onze eerste sledge hockeyer werd geselecteerd om deel te nemen met het Team Belgium Sledge Hockey aan het eerste WK Poule C in Novi Sad, Servië eind Februari 2016. Hij keerde terug naar Antwerpen met een bronzen medaille!

Hieronder nog een link naar een leuke reportage van onze vrienden uit Luik:
http://www.facebook.com/provincedeliege/videos/1696575917273971/

Gebruik onderstaande link om G-Sport Fan te worden:
Onze actiecode is PHANTOMS
http://www.gsportfonds.be/steun-g-sportfonds/particulieren/word-g-sportfan/

 

Identificatiedocumenten zijn vereist om bij te wonen

U moet uw identiteitsbewijs meenemen om onze sportevenementen bij te wonen. Onze spellen zijn open voor alle leeftijdsgroepen, maar er is een volwassen gebied op het statdium dat alcohol serveert. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om tickets te kopen in deze sectie. We zijn ons ervan bewust dat het probleem van de valse ID steeds wijder verbreid raakt. Minderjarige fans van ons team kopen namaak-ID's van online websites om alcohol te kunnen drinken. Dit is ten strengste verboden en zal volgens de wet vervolgd worden. We hebben een toegewijd beveiligingspersoneel om valse identiteitskaarten op te sporen. Join Evolved Club!