DEURNE Sinds augustus zijn onze teams het nieuwe seizoen aan het voorbereiden, het fanionteam al wat intenser dan de overige teams en dat was de afgelopen 2 weken reeds te merken tijdens de drie vriendschappelijke wedstrijden ter voorbereiding van de competitie. Achtereenvolgens werd er gewonnen tegen Buldogs Liège (15/09 Home 6-2), Olympia Heist-o/d-Berg (20/09 Away 4-5) en HYC Herentals (22/09 Home 8-2). Een perfect traject weliswaar, maar voor coach Jan Van Beveren niet optimaal.

“Die 3 op 3 is natuurlijk mooi, daarentegen is het evenwel jammer dat we nooit met het volledige team hebben kunnen spelen. We misten telkens een man of vijf. Dat zijn allemaal kernspelers die ontbraken door ziekte of werk. Dat is een spijtige zaak in de voorbereiding. Want een voorbereiding dient ervoor om dingen uit te proberen. Dat hebben we nu niet de volle 100% kunnen doen. Vrijdag 27 september start het serieuze werk tegen Olympia. Dat is onze eerste competitiewedstrijd. En dan zullen we zien hoe we de lijnen moeten aanpassen.”

Niettegenstaande stond er tijdens de drie friendlies een heel gedreven team op het ijs. Een zeer hongerig team ook zo bleek, meer nog dan vorig seizoen. Coach Van Beveren beaamt.

“Ja, ik denk dat we een beter team hebben dan vorig jaar. We hebben dit seizoen tevens een brede poule van DIV1-spelers om uit te kiezen, jonge wolven en anciens, dus we leggen natuurlijk ook meer druk bij de spelers. Dat maakt het team sowieso sterker, want nu is er toch wel een gezonde concurrentie bij de spelers onder elkaar. Nu moet er hard gewerkt worden en we selecteren per wedstrijd. Dat deze aanpak werkt, merk je onmiddellijk op het ijs tijdens de trainingen en de wedstrijden.”

Je merkt het inderdaad. Er wordt ook fysieker gespeeld, meer bodychecks tot groot jolijt van de supporters.

“Als je elke wedstrijd met vier volledige lijnen kunt aantreden, en je kunt elke lijn 30 à 40 seconden hard laten werken, dan denk ik dat heel veel teams in België problemen met ons gaan hebben. Ze belanden terug in de ‘hel’ van Deurne.”

Naast heel wat jeugdig talent uit eigen rangen dat naar het fanionteam is doorgestroomd, kan coach Van Beveren ook rekenen op een aantal expats die beroepshalve in Antwerpen werken, zoals 4 Amerikanen, waarvan 2 vader en zijn schoolgaande zoon, een Nederlander, een Pool, een Spanjaard en twee studenten, een Brit en een Oekraïner met vluchteling-statuut waarover de club zich al een tijdje ontfermt.

Ook onze jeugd speelde friendlies ter voorbereiding. U14 heeft op 14/09 gewonnen tegen Yetis Breda met 5-12, op 21/09 ertegen verloren met 7-6. U16 won tegen Herentals met 8-5 en U18 won op 21/09 tegen Herentals wit met 3-2.