Elite team start thuis met winst

Afgelopen weekend startte Antwerp Phantoms officieel het nieuwe seizoen op ijsbaan Ruggeveld in Deurne. Vrijdag stond in het teken van een team-building van het BeNe-team met opening van hun gerenoveerde kleedkamer, ijstraining, teammaaltijd en team-event. Zondag opende het Eliteteam dan het nieuwe ijshockeyseizoen met een eerste thuiswedstrijd. En geen betere start met een overwinning. Weliswaar een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Duitse Moers ter voorbereiding van de competitie. “Een mooie waardemeter om de brede groep te versmallen naar de effectieve kern en de jongens die nog niet klaar zijn voor de BeNeLiga”, aldus Coach Gert Peeters.

VISIE VAN ANTWERP

Vanaf de start van de voorbereidingen in juni werd geopteerd om breed te selecteren. Spelers die actief zijn de eerste divisie en getalenteerde U19 met de juiste ingesteldheid krijgen alzo een kans om zich te bewijzen. “Dit scenario werpt zijn vruchten af. Zeker voor een club als Antwerp Phantoms die vooral wenst te putten uit eigen jeugd. Dat maakt deze club ook zo speciaal. De meerderheid van de jongens bloeden blauw/geel”, aldus Team Manager Sieg Van den Bosch. “Tijdens het zomerreces werd er langs alle kanten aan de mouwen van onze spelers getrokken om elders te gaan spelen. De jongens met een echt clubhart zijn gebleven. Dat stemt mij gelukkig en dat betekent dat wij hier toch iets speciaal hebben in onze club.”

KRAPPE ZEGE

De start tegen Moers liep aanvankelijk niet zoals verwacht. De Duitsers namen de leiding na vijf minuten in de wedstrijd via Julien Martin die op assist van Philip Gruhn de puck voorbij Mike Jansen knalde. Antwerp Phantoms ging op zoek naar de gelijkmaker, die via de stick van verdediger Marek Mravec zijn weg vond naar de Moerse netten. Kevin De Winter en Jr. Van Noten hadden het ganse spel opgezet. Phantoms is op dreef en in de 38e minuut speelt Kenneth Pittoors rookie Wannes Moons aan met een perfecte pas die de nieuwkomer vervolgens mooi afwerkt. De koppies zitten goed bij Phantoms en de Sinjoren willen meer.

 

Samen met Simon Dozin, speelt Pittoors het weer klaar om amper 34 seconden in de laatste periode die magische pass te geven. ‘Brother in crime’ Ben Van den Bogaert werkt netjes af. In de laatste helft van de derde periode wordt het spel echter bitsiger en de straftijden stapelen zich op. Phantoms betaalt de rekening want Moers scoort in de powerplay via Fynn Reuter die de klus alleen klaart. Met nog 3 minuten op de klok vraagt Coach Peeters een time-out aan om de rust in het team terug te brengen. Strategisch de juiste keuze. Antwerp Phantoms schaatst de rit uit zonder de winst uit handen te geven. De eerst zege in de Antwerpse ‘Kattenbak’ is een feit. Eindscore: 3-2 (0-1, 2-0, 1-1) met doelpunten van Mravec, Moons, Van den Bogaert.