×

Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Seizoen wordt afgesloten met 6de ‘Indoor Pond Hockey Classic’

2018 pond hoody
IJshockeyclub Antwerp Phantoms sluit opnieuw het seizoen af met reeds de zesde editie van de Indoor Pond Hockey Classic, een ijshockeytoernooi voor recreanten.

“We zijn met dit toernooi gestart in 2013 en ondertussen is het uitgegroeid tot het grootste ijshockeytoernooi in België en omstreken”,
aldus Christian Pierre, de coördinator van het evenement. IJsbaan Ruggeveld sluit in mei voor de zomerperiode en om het ijshockeyseizoen feestelijk af te ronden, wordt de ijsbaan eind april traditioneel nog eens omgetoverd in een heus ijshockeycircus.

In zes jaar tijd is dit toernooi uitgegroeid tot een succesvol event met internationale allure. “Opnieuw was deze zesde editie amper in 24 uur reeds volzet met 36 teams”, aldus Pierre. “Zo’n 90% van de deelnemers schrijft opnieuw in. Een bewijs dat het toernooi steevast op hun agenda staat dankzij de fantastische, broederlijke sfeer, de originaliteit van het event en uiteraard het Belgische bier.” Naast de Belgische teams nemen er deze editie opnieuw teams uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen met als nieuwkomer Finland. De meeste buitenlandse teams zijn trouwe bezoekers die speciaal voor ons toernooi naar Antwerpen komen, maar ook om de stad te bezoeken.
Dat merken we trouwens steeds vaker bij de teams die afzakken naar ons toernooi. Ze komen enkele dagen eerder om Antwerpen te ontdekken.“

Speciaal aan het toernooi is dat het ijs van Ruggeveld wordt omgetoverd tot twee ‘ponds’ of vijvers en wedstrijden worden in de breedte gespeeld, zoals vroeger op de vijvers werd geijshockeyd. Zo’n 300 spelers van 36 teams afkomstig uit 7 landen zullen van vrijdag 20 april tot zondag 22 april tegen elkaar in het krijt treden, puur voor het plezier.
Face-off om 20h00 op 20 april. Inkom gratis.
Zaterdag tussen 20h en 20h30 is er tevens een demo van sledge hockey, de G-sport variant van ijshockey.

Wedstrijden
Vrijdag 20 april: 20h15-23h15
Zaterdag 21 april: 9h15-21h00
Zondag 22 april: 9h15-17h00