×

Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Team Belgium blij met brede spelersselectie.

Team Belgium Coaching duo Van Beveren & Paelinck blij met brede spelersselectie
 
Terwijl Team Belgium U18 volop aan zijn opmars bezig was om met goud van het WK in Erzurum, Turkije terug te keren – met spelers Akke Klijsen en Wannes Moons en assistent-coach Mark Fransen en coach Pippe Cools (ex-Phantoms) - speelde de nationale herenselectie op 31 maart in Mechelen een oefenwedstrijd tegen European Hockey Select, een travel team met hoofdzakelijk Oost-Europese spelers.
In de line-up vier Phantoms spelers, m.n. Sean McCann-Coppens, Bram Klijsen, Kevin De Winter en goalie Arthur Legrand. En natuurlijk onze Technisch Directeur Jan Van Beveren als één van de coaches.
 
De Belgen deden het zeker niet slecht en liepen uit tot een comfortabele 5-2 voorsprong. De zelfgenoegzaamheid werd echter vrij snel door de bezoekers afgestraft die tijdens de derde periode de kloof vakkundig dichtten en terug gelijkkwamen waardoor de wedstrijd in de verleningen werd geduwd. In Overtime hielden de Belgen echter stand en slaagden uiteindelijk erin de winnende goal via Bouchard in de netten van de bezoekers te knallen. Eindscore: 6-5 (3-0; 1-2; 1-3; 1-0) met doelpunten van Andy Kolodziejczyk, Olivier Bouchard (2), Yoren Desmet, Virgil Delbrassine & Ax’l Milpas.
 
“Ik ben toch wel tevreden met deze wedstrijd”, aldus coach Van Beveren. “We missen evenwel nog enkele spelers die vandaag verhinderd waren. We zijn dan ook nog volop in de selectiefase. Voor deze campagne kunnen we selecteren uit een grote groep van een dertigtal spelers. We zullen jammer genoeg enkele jongens moeten teleurstellen, maar ik vermoed een beter team te hebben dan vorig jaar. We kunnen met deze groep beter werken en hebben zo’n vijf à zes spelerslijnen op papier staan. De vorige jaren hadden we er amper drie. We wachten tevens nog op bevestiging van een aantal spelers die in het buitenland actief zijn.”
 
Toch kan niet worden ontkend dat het team een comfortabele voorsprong uit handen gaf.
 
We hebben hierover gesproken in de kleedkamer”, voegt coach Gil Paelinck eraan toe. Dit is ons typische kwaaltje. Ik heb het de jongens gezegd, hierdoor verlies je tegen zwakkere teams. Je laat ze een paar doelpunten stelen, je geeft ze de wind in de zeilen en laat ze geloven dat ze kunnen winnen en dan doen ze dat ook. Je leidt de wedstrijd, maar in plaats van te blijven domineren, geef je de tegenstander een kans. Je hoeft het voor jezelf niet zo moeilijk te maken. Het lijkt wel een Belgische ziekte bij onze teams. Snel overmoedig worden, en dan geef je de wedstrijd uit handen.”
 
Ondanks de terugval, bewezen de Belgen dat ze toch ook kunnen afwerken onder stress. “Wanneer de paniekknop wordt ingedrukt, kunnen ze inderdaad presteren”, stelt Paelinck. “Ze hoeven het echter niet zover te laten komen. Dit zijn dingen die ik niet vaak wil zien. En de spelers weten dat. We hebben erover gesproken na de eerste periode. Ik heb ze gezegd dat als ze de tegenstander te veel ruimte geven die altijd terug in de wedstrijd komt. Ik ben het eens met Jan dat we voor dit WK veel meer diepgang hebben. Vorig jaar zijn we begonnen met 15 spelers om dan uiteindelijk 20 spelers bijeen te sprokkelen. Dit jaar hebben we ongeveer 30 beschikbare spelers en hebben we een luxeprobleem om dit aantal te reduceren naar 20. De jongens beseffen dit trouwens ook, want nu moeten ze vechten voor een plekje. Kortom, er heerst een andere mentaliteit.”
 
 
Finale selectie
 
De finale selectie wordt binnenkort bekendgemaakt. “We hebben nog enkele oefenwedstrijden en trainingen”, aldus Jan Van Beveren. “We hebben ditmaal de luxe dat we net over de grens spelen. Vorige edities dienden we reeds de namen op de vliegtuigtickets in te vullen. Nu kan het team tot net voor de aanvang nog steeds worden gewijzigd. De voorbereiding is bijgevolg optimaal.”
 
Oefeninterlands
 
In de aanloop van het WK in Tilburg speelt Team Belgium nog enkele oefeninterlands, m.n. op 7 april in Luik tegen Team Luxembourg (20h45), op 15 april in Leuven tegen Team Nederland (18h15) en op 19 april in Leuven tegen Team China.