×

Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Antwerp Phantoms overklast Turnhout

Het Eliteteam van Antwerp Phantoms kreeg dit weekend twee wedstrijden in het kader van de Belgische Beker op zijn bord, thuis tegen Leuven Chiefs en uit tegen Turnhout Tigers.
 
Zaterdag 30 september nam het team van Coach Buck Rombouts de face-off in eigen huis tegen Leuven Chiefs, maar de Sinjoren verslikten zich in de eerste periode door twee defensieve fouten. De Amerikaanse import van Chiefs, kreeg daardoor twee keer vrij spel voor het Antwerpse doel en liet dan ook de Leuvense kassa rinkelen.
Phantoms werd vanaf dan in de achtervolging gedrukt en werkte evenwel hard om bij te benen, maar door de gemiste start wilde het echter nooit lukken. Doelpogingen bleven onbenut, terwijl de rust maar niet terug
keerde bij het team op het ijs. Pas na een eerste doelpunt, vond geel/blauw de ‘cool’ terug en kregen de supporters opnieuw mooi passenspel en vinnig ijshockey te zien. In de laatste periode domineerde Phantoms de wedstrijd, het mocht echter niet baten en de Antwerpenaren moesten uiteindelijk de duimen leggen. Eindscore: 2-4 (0-3, 1-1, 1-0) met doelpunten van Bartak (2).
“De eerste periode was ronduit slecht. Duels verloren in de hoeken en voor het doel, blindelingse passen. Geen communicatie. Teveel straffen. In een seizoen speel je altijd wel 1 of 2 barslechte wedstrijden. Ik hoop dat dit er één van was. Snel vergeten en focus op morgen”, aldus een ontevreden coach Rombouts.
 
In die focus kwam er de volgende dag in het kwadraat!
Inderdaad, zondag 1 oktober reisde Phantoms af naar Turnhout om in het krijt te treden tegen Tigers. Eén van de twee teams (samen met Mechelen Sharks) die in eerste divisie uitkomen, tevens meespelen in de Bekercompetitie, maar niet in de BeNeLiga meedraaien.
Ditmaal zag Coach Rombouts dat het goed was. Een gesmeerde geel/blauwe machine op het ijs zorgde voor een flitsend passenspel, snelle counters en benutte alle doelpogingen ten volle.
“Vandaag zag ik een ander team op het ijs”, aldus een tevreden coach. “Wat gisteren fout liep, ligt achter ons. De jongens hebben zich 100 % herpakt. We domineerden duidelijk de wedstrijd.” En dat startte amper 25 seconden na de eerste face-off. Phantoms nam een voorsprong via Bartak en keek niet meer achterom.
Eindscore: 1-14 (1-4, 0-3, 0-7) met doelpunten van Bartak (hattrick), Claessens (2), De Smit (2), Mravec, Theunis, McCann-Coppens, Van den Bogaert (2), Kila & De Winter.
 
2017 Antwerp Phantoms vs. Turnhout Tiger 002