Update U12 op EuroChem Cup in Rusland

Vandaag, zaterdag 27 mei, werd het internationale jeugdtoernooi EuroChem Cup 2017 waaraan het U12-team van Antwerp Phantoms deelneemt - voor de vijfde keer reeds - afgesloten. Onze U12-spelers en begeleiders keken samen naar de finale tussen Almaty (KAZ) en Yurmati (RUS), die werd gewonnen door het team uit Kazakhstan. Na de finale volgde de sluitingsceremonie met de overhandiging van de trofeeën en medailles.

Deze ceremonie werd gevolgd door een galawedstrijd. Een ‘All-star’ team samengesteld uit de beste spelers van het toernooi – waaronder onze eigen team captain Jorre Blomme – trad in het krijt tegen de ‘Russian Legends’, een team met legendarische Russische spelers, allemaal voormalig Olympisch en Wereldkampioen en sommigen zelfs Stanley Cup winnaars, zoals Fetisov, Kasatonov, Federov, Bure en Khaminski om er maar enkele te noemen. De eindscore van deze wedstrijd bedroeg 10-8 in het voordeel van de Legends, maar onze Jarre scoorde ook een goal!

Na de wedstrijd keerden we terug naar ‘Dacha’ Phantoms waar traditiegetrouw een groot afscheidsfeest werd gehouden en lekker werd getafeld. Onze JonaTANK Lenearts toonde bovendien zijn kunstjes met een diabolo, een show die fel werd gesmaakt door alle aanwezigen! Er werd gedanst en gefeest, maar niet tot in de vroege uurtjes. De teams moesten immers op tijd in bed want morgenochtend is het vroeg uit de veren geblazen! De bus terug naar Moskou vertrekt om 8h00 zodat we nog het beroemde Rode Plein kunnen bezoeken om dan vervolgens met het vliegtuig terug naar België te keren!

Onze spelers zijn weer een fantastische ervaring rijker! Bedankt EuroChem! - CP