Update U12 in Rusland: Kennismaken met onze supporters

Vandaag, vrijdag 26 mei, speelden onze U12-spelers hun laatste wedstrijd van het EuroChem Cup toernooi in het Russische Novomoskovsk. Het toernooi met 12 teams was ingedeeld in vier poules van drie teams. Als laatste van onze poule verloren we gisteren nipt tijdens een thriller met 4-5 van Huskies uit Nevinnomyssk. Daardoor speelden we vandaag voor de elfde of twaalfde plaats tegen Sever Kovdor.

Het werd opnieuw een zware taak, want Sever had enkele goalgetters in de opstelling die snel konden dribbelen. Het vroege aanvangsuur had er waarschijnlijk ook iets mee te maken. De wedstrijd startte om 9h00, d.w.z. om 8h00 in de kleedkamer wat betekende dat om 6h30 de jongens uit de veren waren voor een vroeg ontbijt. Immers, het resort waar we nu reeds voor de vijfde keer verblijven – omgedoopt tot ‘Dacha’ Phantoms (Dacha = Russisch buitenverblijf), ligt op een half uurtje rijden van de ijsbaan.

De eerste tien minuten van de wedstrijd hadden onze U12 het dus moeilijk. Sever scoorde snel enkele keren, maar vanaf de tweede helft van de periode kregen we een strijdvaardiger Phantoms te zien. Verschillende doelpogingen werden gecreëerd, maar vonden jammer genoeg amper afwerking. Slechts één mooie treffer deed de nul van het scorebord verdwijnen. Eindscore: 1-10.

Wat leuk is aan dit toernooi is dat de plaatselijke schoolkinderen allemaal één team krijgen toegewezen waarvoor ze komen supporteren. Ongeacht of dat team nu wint of verliest, zelfs na de wedstrijd staan de supporters hun team op te wachten in de hall van de arena om ze toe te juichen. M.a.w. de sfeer in de arena is super en de tribune zit steeds vol. Na onze laatste wedstrijd werden we door ‘onze supporters’ uitgenodigd om met hen kennis te maken. De leerlingen van Novomoskovsk School Nr. 2 o.l.v. Directrice Svetlana Shevyakova leerden onze boys & girl een typisch Russisch ‘Matrusjka’ poppetje versieren. Achteraf kregen we nog een Samovar theepot als souvenir en de plaatselijke delicatesse: een soort peperkoek.

Eenmaal terug in ‘Dacha’ Phantoms was er tijd voor een uurtje ontspanning en … schoolwerk! Want ook dat werd niet vergeten.

Morgen, zaterdag 27 mei, gaan we kijken naar de finale en volgt er nog een galawedstrijd tegen de Russische Hockey Legends en een all-star team van het toernooi. We zijn alvast benieuwd wie er voor Phantoms is geselecteerd! - CP