Update U12 op toernooi in Rusland

Vandaag donderdag 25 mei beleefden ons U12-team een zware dag op het internationale jeugdtoernooi EuroChem Cup 2017 in het Russische Novomoskovsk. Er stonden immers twee wedstrijden tegen Russische teams op het programma.

’s Ochtends werd de face-off genomen tegen Victoria Novomoskovsk, het gastteam en tevens één van de sterkhouders van het toernooi. Immers, vorige editie eindigden ze als winnaar van het toernooi.

Winnen tegen een dergelijk topteam waarvan de spelers alle dagen op het ijs trainen, is een utopie. Niettegenstaande speelden onze jongens volgens hun capaciteiten en maakten ze het de Russen niet gemakkelijk. Phantoms bood defensief heel wat verweer tot grote frustratie van het thuisteam. Aan het einde van de wedstrijd verscheen een 11-0 score op het bord, maar weerom geen schande voor het puike werk van onze boys & girl.

Na een deugddoende snack trad Antwerp Phantoms opnieuw in het krijt tegen een andere Russisch team, de Huskies uit Nevinnomyssk. Een team dat we reeds in vorige edities hadden ontmoet. Huskies scoorde de eerste goal, maar het duurde niet lang of Phantoms vlamde het tegendoelpunt tegen de netten! Onze plaatselijke supporters gingen uit hun dak. De grote vreugde werd snel getemperd wanneer onze tegenstander opnieuw scoorde. Huskies liep vijf doelpunten uit, maar onze jongens bleven erin geloven en met amper 20 seconden op de teller kwam blauw/geel terug tot 4-5. Goalie Tibe werd vervangen voor een zesde veldspeler en even leek het of een gelijkmaker nog in de lucht hing … Helaas, het mocht niet baten, maar wat een thriller van een wedstrijd! Onze jongens konden evenwel met opgeheven hoofd richting kleedkamer vertrekken. De teleurstelling ebde snel weg want de plaatselijke supporters stonden onze U12 op te wachten met felicitaties. Topinzet van ons team op een toptoernooi!