U12 voor de 5de keer naar EuroChem Cup

Team U12 van Antwerp Phantoms reisde maandag 22 mei af naar het Russische Novomoskovsk voor reeds de vijfde deelname aan de EuroChem Cup, een gereputeerd internationaal jeugdtoernooi georganiseerd door hoofdsponsor EuroChem.
In deze vijfde editie nemen voor de eerste keer twaalf teams deel afkomstig uit zeven landen: België, Duitsland, Estland, Lithauwen, Kazakhstan, Zwitserland en uiteraard gastland Rusland.
In Kulikova Fields
Het toernooi is een gezonde mix van sport en cultuur, want naast de ijshockeywedstrijden proeven de deelnemers van de plaatselijke cultuur en geschiedenis. Zo werd op dinsdag 23 mei een trip georganiseerd naar het historische museum Kulikova Fields, waar een historische veldslag plaatsvond in de 14de eeuw die belangrijk was voor het ontstaan van het voormalige Russische imperium van de Tsaren.
Line up voor de eerste wedstrijd en het volkslied
Vandaag, woensdag 24 mei, werd het toernooi officieel geopend in het bijzijn van Sovjet ijshockeylegende Boris Mikhailov.
Antwerp Phantoms trad voor de eerste keer in het krijt tegen Leysin Sport Academy uit Zwitserland. Onze jongens kenden een sterke eerste periode waarbij heel veel verweerwerk werd geboden tegen de sterkere Zwitsers. In de tweede periode kende blauw/geel een dipje, om weer feller uit de hoek te komen tijdens de derde periode. Enkele doelkansen werden jammer genoeg gefnuikt door de Zwitserse verdediging.
De eindscore 12-0 geeft een vertekend beeld van de wedstrijd. Inzet was top. Bovendien neemt Phantoms deel met het Olympische credo in gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen. We zijn hier om te leren van de sterkere teams.
Onze Phantoms leren een Russische volksdans
Na de wedstrijd volgde opnieuw een culturele uitstap. Ditmaal naar het antropologische museum van Novomoskovsk waar onze U12 kennismaakten met typische Russische dans en gezangen. Een leuke uitstap!
Achteraf werd nog een wedstrijd meegepikt vanuit de tribune om dan na het avondmaal nog wat ontspanningsspelletjes te spelen om vervolgens op tijd onder de wol te kruipen. Morgen, donderdag 25 mei staan er twee wedstrijden op het programma waarvan één tegen het beresterke gastteam Victoria Novomoskovsk.