Antwerp Phantoms kiest resoluut voor modern ijshockey

 

Antwerp Phantoms kiest resoluut voor modern ijshockey

Na de tegenvallende prestaties van het Eliteteam van ijshockeyclub Antwerp Phantoms in 2016 en 2017, waarbij de play-offs in de BeNeLiga net niet werden gehaald, gooit de club definitief het roer om en kiest het clubbestuur voor een frissere en modernere benadering van de sport.

Een nieuw ambitieus plan moet ervoor zorgen dat nog meer getalenteerde jeugdspelers doorstromen naar het Eliteteam. Het aanstormende jeugdtalent veel wedstrijdervaring laten opdoen in de BeNeLiga krijgt prioriteit. Durven verliezen op korte termijn, om te winnen op lange termijn wordt een doelbewuste keuze. Op die manier wordt komaf gemaakt met de beperkte inzet in het verleden van het aanwezige jonge talent. Gevestigde elitespelers krijgen bovendien nog een belangrijkere rol aangemeten aangezien zij de jeugdige talenten mee zullen sturen in hun verdere opleiding op het wedstrijdijs.

2017 Elite coaching team (11 of 13)

Met de keuze van BuckRombouts (oud-speler Phantoms & ex-coach van HYC) als de nieuwe head coach van Elite en ondersteund door een team van assistent-coaches bestaande uit Jeroen Van de Velde (oud-speler Phantoms en coach U14), Patrick Van Noten (coach U19) en Marc Fransen (oud-speler Phantoms en U16), kiest de club resoluut voor verjonging en innovatie, waardoor de club de waarborgen heeft voor een goede doorstroming van beloftevolle jeugdspelers. Dit coaching team zal tevens nauw samenwerken met de overige jeugdcoaches van de jongere jeugdreeksen waardoor een erg transparante samenwerking met alle jeugd- en lagere reeksen zal worden opgezet waar zowel de passionele recreatieve sporter als het ambitieuze jeugdtalent zijn/haar plaats heeft.

Bovendien werd als externe partner Gert Peeters van Coaching One aangetrokken. Oud-Phantomsspeler Peeters heeft een uitstekende professionele reputatie in de internationale ijshockeywereld als sportief consultant en tekende onlangs een driejarig contract met Oostenrijkse profclub Vienna Capitals om er de jeugd te begeleiden. De sportprofessional zal op regelmatige basis de ganse sportieve werking verder mee professioneel begeleiden en opvolgen, en eventueel bijsturen indien nodig blijkt.

Het clubbestuur gaat bovendien erg nauw toezien op het implementeren van deze nieuwe sportieve visie en clubwaarden.

Met dit ambitieuze plan voor de toekomst blijft Antwerp Phantoms een inclusieve ijshockeyclub waar iedereen die de ijshockeysport in het Antwerpse wil beoefenen zich welkom kan voelen: jong en oud, meisje en jongen, man en vrouw, recreatief of competitief en natuurlijk ook de G-Sporter, want ook ons team sledge hockey, de erkende G-sportvariant van ijshockey, blijft verder uitbreiden.

Voor coach Buck Rombouts wordt het een aangename terugkeer naar waar het ooit voor hem begon. Gestart als jeugdspeler bij blauw/geel in een carrière die leidde tot international, brengt de voormalige coach van de 2016 BeNeLiga Kampioen HYC de nodige know-how naar Deurne. “Ik merk dat er bij dit bestuur een aanstekelijke drive, zit. Die ommekeer naar een nieuwe sportieve cultuur, met tevens een nieuwe ijsbaan in het voorruitzicht, daar werk ik heel graag aan mee. Vandaar mijn kandidatuur. Ik hoop dat we met het ganse coaching team Antwerp Phantoms opnieuw naar de top kunnen loodsen, waar de club trouwens thuishoort.”

Dat het menens is voor Antwerp Phantoms, blijkt uit het feit dat ondertussen voor Elite en de hoogste jeugdreeksen de off-ice voorbereiding voor het nieuwe seizoen reeds is gestart in het MTC van Brasschaat, o.l.v. Gert Peeters en dit amper een week na de sluiting van ijsbaan Ruggeveld voor het zomerreces.