5de ‘Indoor Pond Hockey Classic

Antwerp Phantoms sluit seizoen afmet 5de ‘Indoor Pond Hockey Classic’

IJshockeyclub Antwerp Phantoms sluit een succesvol seizoen (Belgisch Kampioen DIV3) af met de vijfde editie reeds van de Indoor Pond Hockey Classic, een ijshockeytoernooi voor recreanten.

“We zijn met dit toernooi gestart in 2013 en ondertussen is het uitgegroeid tot het grootste ijshockeytoernooi in België en omstreken”, aldus Christian Pierre, de coördinator van het evenement. IJsbaan Ruggeveld sluit in mei voor de zomerperiode en om het ijshockeyseizoen feestelijk af te ronden, wordt de ijsbaan eind april traditioneel nog eens omgetoverd in een heus ijshockeycircus.

In vijf jaar tijd is dit toernooi uitgegroeid tot een succesvol event met internationale allure. “De vijfde editie was in amper 24 uur reeds volzet met 36 teams. Een echt record”,  aldus Pierre.  Naast de Belgische teams nemen er deze editie opnieuw teams uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en … Canada deel. “De meeste buitenlandse teams zijn trouwe bezoekers die speciaal voor ons toernooi naar Antwerpen komen en uiteraard ook om de stad te bezoeken. Dat merken we trouwens steeds vaker nu bij de teams die afzakken naar ons toernooi. Ze komen enkele dagen eerder om Antwerpen te ontdekken.“

Speciaal aan het toernooi is dat het ijs van Ruggeveld wordt omgetoverd tot twee ‘ponds’ of vijvers en wedstrijden worden in de breedte gespeeld, zoals vroeger op de vijvers werd geijshockeyd. Zo’n 300 spelers van 36 teams afkomstig uit 7 landen zullen van vrijdag 21 april tot zondag 23 april tegen elkaar in het krijt treden, puur voor het plezier. Face-off om 20h00 op 21 april. Inkom gratis. Zaterdag tussen 20h en 20h30 is er tevens een demo van sledge hockey, de G-sport variant van ijshockey.

Wedstrijden 

Vrijdag 21 april: 20h15-23h15

Zaterdag 22 april: 9h15-21h00

Zondag 23 april: 9h15-18h00