Antwerp Phantoms pakt eerste punten

Het nog puntloze Antwerp Phantoms speelde afgelopen zaterdag in Mechelen tegen Golden Sharks.
Na acht minuten leken de bezoekers ook voor de achtste maal de punten te moeten laten. Sharks leidde met 2-0 door treffers van Olivier Bouchard en Aivaras Bendzius. De Antwerpenaren rechtten echter de rug in het middenstuk en wisten binnen dertien minuten driemaal raak te vuren. Akke Klijsen, Bram Klijsen en Ax’l Kila deden Mechelen verstommen. Kort daarna lag de gelijkmaker in de netten via opnieuw Bouchard. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht, ook in het slotstuk. De beslissing viel welgeteld twee tellen voor het eindsignaal. Jens Theunis werd de gevierde man voor Phantoms met een powerplay goal, waarmee na zeven nederlagen eindelijk de hatelijk nul uit de stand werd weggeveegd. Eindscore: 3-4 (2-0, 1-3, 0-1).
 
Zondag speelde Antwerp Phantoms in eigen huis tegen Amsterdam Tigers.
De bezoekers namen de leiding in de zesde minuut, maar Phantoms zette dit recht halverwege de periode met een tegendoelpunt via Kevin De Winter. Met nog een seconde op de klok in dezelfde periode knalde Ax’l Kila nummer twee in de Amsterdamse netten. Phantoms vond duidelijk z’n drive in liep in de tweede periode uit tot 5-2 met doelpunten van Sean McCann-Coppens, Elia Urlings en Patrick Van Noten Jr. En dan sputterde de motor. De thuisploeg speelde veel te aanvallend en verwaarloosde de verdediging. Tigers beende bij een dichtte de kloof waardoor het uitermate spannend werd naar het einde toe. Door het geblunder in de verdediging van de thuisploeg nam Amsterdam zelfs de leiding met een zesde doelpunt. Met drie minuten op de klok scoorde Jens Engelen de gelijkmaker om de wedstrijd in Overtime te slepen. Echter, Phantoms liet opnieuw een steek vallen in een cruciale fase en de Nederlandse bezoekers scoorden de winning goal met amper een seconde op de klok. Eindscore: 6-7 (2-1, 3-3, 1-3).
 
Dit is een zeer bittere pil”, aldus Coach Gert Peeters. “Na de confidence booster met de overwinning tegen Sharks waren we goed op dreef. En dan geven we deze wedstrijd uit hand omdat we ons verdedigend spel verwaarloosden. We bevinden ons in een comfortabele positie met drie doelpunten verschil en dan gebeurt er dit. Er wordt vergeten dat een wedstrijd drie periodes duurt en geen twee. En opnieuw die domme straffen in het aanvalsvak waardoor we het ons onnodig moeilijk maken. Dit is echt wel balen”, vindt een teleurgestelde Gert Peeters.