×

Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Antwerp Phantoms sluit zwaar wedstrijdweekend af met opgeheven hoofd

Antwerp Phantoms ontmoette dit weekend twee toppers uit de BeNeLiga. Vrijdag stapte het team om 15h00 op de bus richting Herenveen in het verre Friesland. De vice-kampioen van vorig seizoen was een maatje te sterk voor de Antwerpenaren. Niettegenstaande speelde Phantoms een sterke wedstrijd, maar moest zijn meerdere erkennen in Flyers. Eindscore: 10-2 (3-0, 5-1, 2-1) met doelpunten van Sean McCann-Coppens en Bram Klijsen.

vs.Heerenveen

Zaterdag speelde Antwerp Phantoms thuis op Ruggeveld tegen Geleen Eaters, momenteel op de vierde plaats. Aanvankelijk schaatste Phantoms gelijke tred met de Nederlanders. In de tweede periode liep het echter mis en door regelmatige trips naar de strafbank kreeg Geleen regelmatig een powerplay die dan ook werd omgezet in een doelpunt. In de derde periode herpakte Phantoms zich weer, maar tevergeefs. Eindscore: 2-8 (1-1, 0-5, 1-2) met doelpunten van Patrick Van Noten Jr. en Ben Van den Bogaert.

vs.Geleen

“We wisten dat dit een heel moeilijk weekend ging worden”, aldus Coach Gert Peeters. “Ik ben echter niet ontevreden. Integendeel. Ik denk dat de eerste periode tegen Geleen één van onze beste periodes van het huidige seizoen was. We hadden zelfs de overhand door de fouten van Geleen, ze maakten die omdat wij heel snel hockey speelden. We hadden een echt team op het ijs staan. Jammer genoeg pakken we dan onnodige straffen en daar worden we door de tegenstander op afgerekend. De derde periode herpakken we ons en creëren we opnieuw kansen. We zitten op de goede weg. Ik merk steeds minder individuele fouten en het systeem alsook de team effort die we met de coaching staf voor ogen hebben, begint zich stilaan op het ijs af te tekenen.”

Jeugd- & lagere reeksen

U16: Antwerp Phantoms vs. Charleroi Red Roosters: 9-10

U14: Gullegem Jets vs. Antwerp Phantoms: 2-5

U12: Charleroi Red Roosters vs. Antwerp Phantoms: 7-2