×

Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Antwerp Phantoms start BeNeLiga met nipt verlies

Afgelopen zaterdag 3 november startte voor ijshockeyclub Antwerp Phantoms die tweede competitie waaraan de Antwerpse club deelneemt, m.n. de grensoverschrijdende BeNeLiga, met de topteams uit België en Nederland. Zaterdag bleef het echter een Belgisch onderonsje tegen Liège Bulldogs. Hoewel Luik, dat zich onlangs nog versterkte met enkele Nederlanders, wordt getipt als een ernstige titelkandidaat speelde Phantoms een sterke wedstrijd. Luik opende de score vrij vroeg in de wedstrijd via Akim Ramoul, amper in de tweede minuut. De thuisploeg zette snel de achtervolging in, maar bleef de ganse wedstrijd achterop hinken. Ook in de tweede periode leek het aanvankelijk niet te lukken. Luik scoorde opnieuw via Kay Gielen, maar in dezelfde minuut scoorde Ben Van den Bogaert het eerste tegendoelpunt. Dan liep het echter mis. De concentratie bij de thuisploeg was zoek en de bezoekers uit de Vurige Stede liepen uit tot 1-5. Phantoms herpakt zich echter, en kan terug in de wedstrijd komen op karakter met doelpunten van Sean McCann-Coppens, Bram Klijsen en Kevin De Winter. Met een 4-6 op het scorebord lijkt het in de derde periode nog alle kanten uit te kunnen. Luik verbreedt echter de kloof nogmaals via Matheson, waarbij Phantoms met een goal van Ax’l Kila opnieuw aansluiting probeert te vinden. In de 56ste minuut neemt ex-Phantoms Axl Milpas alle hoop weg voor de Antwerpenaren. Eindscore: 5-8 (0-1, 4-5, 1-2).

 

“Als je 1-5 achterstaat en je kan terug in de wedstrijd komen naar 4-6 dan wil dat zeggen dat er in de ploeg wel iets inzit en dat we kunnen hockeyen”, stelt Coach Gert Peeters. “Het zit gewoon tussen de oren. We moeten een stuk meer vertrouwen in ons kunnen krijgen. Onze tegenstanders zijn beter, maar we kunnen evengoed voor weerwerk zorgen tegen de sterke teams. We moeten uit onze comfortzone treden.”

Het volgende weekend wordt sowieso zwaar voor de Antwerpenaren. Eerst vrijdag uit tegen het sterke Heerenveen in het verre Friesland en zaterdag thuis tegen Geleen, ook een topteam. “Dat zijn inderdaad twee zware wedstrijden”, beaamt Coach Peeters. “We gaan die vooral gebruiken om onze verdedigende gewoontes te verbeteren. Ik ben daar realist in. Tegen dergelijke sterke tegenstanders kunnen we met ons jonge team voorlopig nog niet stunten. We gaan kijken hoe sterk we zijn als team om hierin ook positief te blijven en daar uit te leren om teams die van hetzelfde niveau zijn als Phantoms, zoals Zoetermeer en Amsterdam, de baas te zijn. Dan worden het sowieso open wedstrijden.”

 

Jeugd- en lagere reeksen

DIV1: Antwerp Phantoms vs. HYC Herentals: 1-4

REC: Liège Bulldogs vs. Antwerp Phantoms A: 18-1

U19: Mechelen Sharks vs. Antwerp Phantoms: 4-10

U12: Antwerp Phantoms vs. Turnhout Tigers: 4-5