Op dreef voor play-offs Bekercompetitie

Na een moeilijke wedstrijd in Herentals tegen HYC afgelopen zaterdag 20 oktober, herpakte Antwerp Phantoms zich volledig in eigen huis tegen Turnhout Tigers en sprokkelde het team van Coach Gert Peeters belangrijke punten voor het Bekerklassement.
In Herentals werd met 6-0 verloren van de leider in de ranking voor de Beker van België. HYC profiteerde van de regelmatig trips van Phantoms naar de strafbank om tot vier keer toe via een man meer op het ijs te scoren.
Eindscore: 6-0 (2-0, 2-0, 2-0).
 
Zondag 21 oktober speelde Antwerp Phantoms op Ruggeveld thuis tegen Turnhout Tigers.
De Sinjoren vonden reeds vrij snel de opening in de Turnhoutse netten wanneer Kevin De Winter op assist van Elia Urlings en Simon Dozin het eerste doelpunt op het scorebord plaatste. Amper enkele minuten slaat De Winter opnieuw toe met een tweede doelpunt. Antwerp Phantoms gaat nu snel de wedstrijd domineren en geeft Tigers geen strobreed toe. Net voor het einde van de periode knalt Kenneth Pittoors opnieuw de puck langs Turnhout goalie Bruyninckx. In de tweede periode blijft blauw/geel op dreef. De voortdurende bestorming van het Turnhoutse doel is efficiënt. Kevin De Winter, Ax’l Kila, Bram Klijsen, Akke Klijsen en Ben Van den Bogaert doen de score oplopen tot 8-0.
Net voor het einde van de tweede periode kan Bjorn Melis de eerste goal voor Tigers op het scorebord zetten. De derde periode blijft Antwerp Phantoms domineren en loopt verder uit tot 14-1 met doelpunten van Ax’l Kila, Ben Van de Bogaert (hattrick), Jens Theunis en Kenneth Pittoors.
Eindscore: 14-1 (3-0, 5-1, 6-0).
 
HYC 6 van 4
 
“Tegen Herentals hebben we 20 minuten ijshockey gespeeld, en 40 minuten les gekregen”, aldus Coach Gert Peeters.
“Veel te veel straffen genomen. Domme straffen eigenlijk omdat we te langzaam zijn. En dat maakt nu eenmaal het verschil. Tegen Turnhout was het belangrijk voor ons om het gevoel te krijgen dat we doelpunten kunnen scoren, werken voor die offensieve aanpak voor het doel. Dat hebben we tegen Tigers duidelijk laten merken.
We zijn in de eerste periode evenwel gebotst op een ongelofelijk keepende Niel Bruyninckx, anders hadden we gemakkelijk nog 6 à 7 doelpunten meer gescoord.”