Sportgeschiedenis met G-sport en Elite strandt in hf BK.

Afgelopen zaterdag lukte het team van Coach Buck Rombouts er niet in zich te plaatsen voor de finale van het Belgische Kampioenschap in de hoogste nationale afdeling. De ‘Final 4’ ging door in Herentals en bracht de beste Belgische teams uit de BeNeLiga – Antwerp Phantoms, HYC Herentals, Leuven Chiefs en Bulldogs Liège - samen in een halve finale en finaleronde. Antwerp Phantoms trad in het krijt tegen Bulldogs Liège en moest zijn meerdere erkennen in het team uit de vurige stede.

De Antwerpenaren speelden evenwel een sterke eerste en tweede periode, maar lieten het afweten in de laatste. Luik diende zelfs tweemaal van een achterstand terug te komen, geraakte een punt voor door een derde treffer in de tweede periode, het enige doelpunt in die periode trouwens. In de derde en laatste periode liep het echter volledig mis voor de Antwerpenaren. Bulldogs scoort nog vijf doelpunten zonder verweerwerk van Phantoms. Eindscore: 8-2 (2-2, 1-0, 5-0) met doelpunten van Jens Theunis & Bram Klijsen.

Hiermee valt het doek voor het Eliteteam van Phantoms dit seizoen. Een overzicht van de seizoensresultaten:

  • Halve finale Beker van België;
  • Halve finale Belgisch Kampioenschap;
  • 10de plaats in de BeNeLiga, net geen play-off ticket.

Ondertussen loopt de competitie voor de jeugd- en lagere reeksen nog verder.

Antwerp Phantoms schrijft sportgeschiedenis met G-sport

Het Sledge Hockeyteam, de G-sporters van Phantoms, schreven een stukje Vlaamse sportgeschiedenis afgelopen zaterdag. Voor de allereerste keer speelde het team een thuiswedstrijd op Vlaamse en Antwerpse bodem. Tegenstander was een combinatieteam van Amsterdam Tigers & Dordrecht Polar Bears. Districtschepen voor Sport Elke Brydenbach gaf de ceremoniële face-off. De meer dan 300 aanwezige supporters kregen een thriller van formaat voorgeschoteld. De Nederlanders scoorden snel twee doelpunten achter elkaar en Phantoms moest in de achtervolging. Glenn Meyers zorgde voor de aansluiter en zette Ijsbaan Ruggeveld in lichtelaaie. Phantoms bleef echter op zoek naar de gelijkmaker en kon enkele kansen niet ten volle benutten. Eindscore: 1-2. De heenwedstrijd begin februari werd evenwel met 0-1 gewonnen door Phantoms.

Jeugd- en lagere reeksen

DIV1 wint in Leuven met 4-5 van Chiefs.
U19 wint op Ruggeveld met 14-2 vs. Gullegem Jets.
U16 speelt in Mechelen 4-4 gelijk vs. Sharks.
U14 wint op Ruggeveld met 9-3 van HYC Herentals.
U12 wint in Hasselt met 2-3 vs. Limburg One.
Sledge (G-Sport) verliest op Ruggeveld een friendly met 1-2 vs. Amsterdam Tigers/Dordrecht Polar Bears.