Antwerp Phantoms haalt net niet Play-Offs BeNeLiga

Het bleef evenwel spannend tot de laatste minuten, maar het mocht niet baten.

Na de 4-1 nederlaag in Nijmegen tegen Devils afgelopen vrijdag, was het alles of niks zaterdag tegen Geleen Eaters op eigen ijs. Antwerp Phantoms moest het duel met Geleen winnend afsluiten om kans te houden op plaats acht.
Elk ander resutaat betekende de uitschakeling voor de jongens van Coach Rombouts. Tom Marx zette de bezoekers na zeven minuten op voorsprong, waarna het spel op en neer ging. In de tweede periode verdubbelde Lars van Sloun de voorsprong van de Nederlandse bezoekers en leek daarmee het lot te bezegelen van de Antwerpenaren. In de slotperiode werd het dus alles of niets voor de thuisploeg, zeker toen Ben Van den Bogaert vroeg in de periode de aansluitingstreffer aantekende. Vier minuten later was het plots 2-3 door een Geleense treffer van Jord Smit en een Phantoms goal van Kenneth Pittoors.
Lars van Sloun scoorde een tweede keer voor Geleen waardoor Eaters opnieuw de kloof verbreedde. Kevin De Winter zorgde nog voor een derde treffer terwijl het ganse team vurig op zoek bleef naar de gelijkmaker, maar die viel jammer genoeg niet. Phantoms strandt dus met de Play-offs van de BeNeLiga in zicht. Dinsdag wordt er nog in Tilburg een inhaalwedstrijd tegen Trappers gespeeld, maar dat is een wedstrijd zonder waarde.

De klacht die Phantoms indiende inzake de beslissing van de referee om niet-reglementair aangemelde spelers niet te verwijderen – zoals het reglement evenwel voorschrijft – tijdens de thuiswedstrijd tegen Amsterdam Tigers werd pas na een maand niet-ontvankelijk verklaard door de federatie. Een zure appel want een eventuele forfait in het voordeel van Phantoms had de club in de Play-Offs kunnen brengen.