Cruciale punten na dubbele winst in BeNeLiga

Zaterdag 27 januari speelden de sledge hockeyers van Antwerp Phantoms hun eerste officiële uitwedstrijd in Amsterdam tegen Tigers. De G-sporters wonnen met 0-1.
 
Extra gemotiveerd door deze historische overwinning, trad het team van Coach Rombouts in het krijt tegen thuisploeg Tigers van de BeNeLiga. Immers, Amsterdam en Antwerpen zijn beiden volop in de race voor een plek in de play-offs. Bovendien had Phantoms nog iets recht te zetten na de thuisnederlaag (waarvoor nog een klacht hangende is omdat Amsterdam enkele spelers had opgesteld die niet op het wedstrijdblad stonden).
In de Jaap Edenhal bleek na een spannend duel Antwerpen uiteindelijk de winnaar, na verlengingen en penalty shots.
Glenn Meyer scoort de winning goal voor Phantoms!
Phantoms kwam in de eerste periode zelfs op een 1-3 voorsprong. In de tweede periode kwam de thuisploeg echter langszij door goals van Jozef Hutar en captain Tobias Kathan. Amsterdam ging door met doelpunten maken in de derde periode en na goals van routiniers John Versteeg en Marcel Kars leken de drie punten in de Nederlandse hoofdstad te blijven. Twee minuten later stond het echter alweer 5-5 door goals van Lukasz Bartak en Kevin De Winter. Daarmee dwong Phantoms overtime af. In de extra vijf minuten werd niet meer gescoord, waardoor penalty shots de beslissing brachten. Phantoms bleek de sterkste in deze shootout waarbij Kevin De Winter het beslissende doelpunt maakte.
Eindscore: 5-6 (PS) (1-3; 2-0; 2-2; 0-1) met doelpunten van De Smit, Bartak (2), Akke Klijsen & De Winter (2).
Thriller tegen Leuven Chiefs
Zondag 28 januari speelde Antwerp Phantoms op eigen Ruggeveldse ijs tegen Leuven Chiefs. Opnieuw een thriller van formaat. Chiefs loopt twee punten uit tijdens de eerste periode, maar de thuisploeg kan bijbenen in de tweede periode. In de derde duwt Phantoms op het gaspedaal en knalt nog drie keer de puck in de Leuvense netten.
Eindscore: 5-3 (0-2; 2-0; 3-0) met doelpunten van Van den Bogaert (2), Bartak, De Winter & Van Noten.

“Dit was een geslaagd wedstrijdweekend”, aldus een tevreden Coach Rombouts. “Jammer dat we tegen Amsterdam niet de volle drie punten konden pakken. Dit weekend was ongetwijfeld cruciaal om in de running voor de Play-offs te blijven. Het blijft evenwel uitermate spannend.”
 
Drone foto’s & video’s van deze wedstrijd, vind je via deze link http://www.flickr.com/gp/138682338@N05/x842W7