Zege na thriller tegen Zoetermeer

Op het puntje van hun stoel, da’s waar de talrijke supporters afgelopen zaterdag zaten tijdens de BeNeLiga-wedstrijd tussen Antwerp Phantoms en Zoetermeer Panters.
De thuisploeg bouwde in de eerste periode een comfortabele voorsprong op van 4 doelpunten. Het leek wel een onoverbrugbare kloof voor de tegenstander, met als gevolg een te zelfzeker Phantoms op het ijs tijdens de tweede periode. De Nederlanders profiteerden van de slordige afwerking en enkele verdedigende fouten van Phantoms en slaagden erin de kloof te dichten tot 5-4.
De donderspeech van Coach Rombouts in de kleedkamer tijdens de tweede pauze had z’n effect want na het dipje stond er opnieuw een wakker team op het ijs. Opnieuw liep Phantoms uit evenwel met de hete adem van de Panters in de nek. De roofdieren uit Zoetermeer roken bloed en lukten er toch nog in om dichtbij te komen, maar de gelijkmaker afdwingen om de wedstrijd naar de verlenging te slepen, lukte echter niet.
Phantoms goalie Mike Jansen hield het hoofd koel en het doel puckvrij terwijl de laatste minuten wegtikten.

Eindscore: 7-6 (4-0; 1-4; 2-2) met doelpunten van McCann-Coppens, Pittoors, Theunis, Bartak (2), Van Noten en Kila.

22012017 - BENE vs. HYC 21012017.jpg

Slechts een korte ‘road trip’ zondag dan, want de uitwedstrijd werd gespeeld tegen HYC Herentals.
De Antwerpse derby is altijd een pittig duel. Een wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. HYC neemt in de eerste periode een korte voorsprong. Phantoms kan bijbenen dankzij een powerplay goal in de tweede periode. Luttele minuten later lukt het HYC opnieuw en komen de Kempenaars terug in de leiderspositie. Met nog amper twee minuten te spelen scoort HYC een vierde doelpunt, maar Phantoms geeft zich niet gewonnen en amper 20 seconden later scoren de Antwerpenaren tegen, stand 4-3.
Terwijl de laatste seconden wegtikken, vervangt Coach Rombouts goalie Jansen voor een zesde veldspeler op zoek naar de gelijkmaker om de wedstrijd naar de verlenging te sturen. Phantoms lijdt echter puckverlies, HYC onderschept een scoort de ‘empty netter’.

Eindscore: 5-3 (1-0; 1-1; 3-2) met doelpunten van Bartak, Akke Klijsen en Van Noten.

Jeugd- en lagere reeksen 

U12 verliest in Turnhout met 5-4 van Turnhout Tigers.
U14 verliest in Leuven met 5-3 vs. Leuven Chiefs.
DIV1 verliest op Ruggeveld met 3-11 van Mechelen Sharks.
DIV3 verliest op Ruggeveld met 3-24 van TBC Maaseik.
RECs winnen in Hasselt met 6-11 van Hasselt Dinoz.