Dubbele winst in BeNeLiga

Afgelopen wedstrijdweekend kampte het team van Coach Buck Rombouts met een bezettingstekort door kwetsurenleed. Niettemin startte het team het dubbelweekend strijdvaardig met wedstrijden uit tegen Chiefs in Leuven en thuis tegen Tilburg Trappers.

De uitwedstrijd zaterdag tegen Chiefs leek voor de thuisploeg op het eerste zicht een makkie; vooral door het ontbreken van enkele sterkhouders bij de bezoekers. Niets bleek echter minder waar. Chiefs startte weliswaar sterk met een eerste doelpunt na amper 46 seconden en de Leuvenaars verbreedden de kloof tot een 3-0 voorsprong aan het einde van de eerste periode. Phantoms keerde na de eerste pauze gemotiveerd terug op het ijs en lukte erin het tij te keren zonder dat Chiefs tegenwerk kon bieden. Resultaat: kloof gedicht en met een 3-3 op het scorebord terug naar de kleedkamer voor een tweede break. De derde periode kreeg het talrijk aanwezige publiek bijgevolg een nieuwe wedstrijd te zien op het scherp van de snee. Ditmaal scoorde Phantoms amper één minuut in de periode en verschalkte de Leuvense goalie nog drie keer. Chiefs scoorde nog één keer tegen, maar tevergeefs. Eindscore: 4-7 (3-0; 0-3; 1-4) met doelpunten van Akke Klijsen (1), Van den Bogaert (hattrick), Bram Klijsen (2) & Van Noten (1).

Ook zondag bleek Phantoms het sterkste team op het ijs. Vanaf de aanvang van de wedstrijd ging een gedreven Phantoms opnieuw in beperkte bezetting voluit en dat loonde. Trappers scoorde weliswaar het eerste doelpunt, maar het antwoord van de thuisploeg volgde razendsnel, luttele seconden later. Amper een minuut na het eerste doelpunt volgde een tweede treffer waardoor de Antwerpenaren de leiding namen. Trappers komt nog even gelijk, maar dan volgt een derde doelpunt van Phantoms via een powerplay. De thuisploeg blijft de verdere wedstrijd domineren en verbreedt de kloof met dubbele punten voor het klassement als gevolg. Eindscore: 7-3 (2-2; 2-1; 3-0) met doelpunten van Bartak (hattrick) en Van Noten (4).

“Ik ben zeer tevreden met dit resultaat”, aldus Coach Rombouts. “De vooropgestelde doelstelling voor dit weekend – dubbele punten pakken – werd behaald. De jongens hebben er hard voor gewerkt. Een mooie opsteker, zeker met deze beperkte bezetting, want we hebben wel wat spelers op het gekwetstenbankje zitten. Maar goed, zes punten mooi verdiend. De Play-offs in de BeNeLiga komen dichterbij en daar willen we naartoe.”

Jeugd- & lagere reeksen

DIV1 verliest in Luxemburg met 8-1 vs. Beaufort IHC.
DIV3 verliest op Ruggeveld met 7-14 vs. HYC Old Stars.
U19 verliest op Ruggeveld met 1-6 vs. Leuven Chiefs.
U14 verliest op Ruggeveld met 1-4 vs. Bulldogs Liège.
U12 verliest in Herentals met 8-2 vs. HYC.

Nieuwjaarsreceptie

De Nieuwjaarsreceptie van Antwerp Phantoms gaat door op vrijdag 12 januari vanaf 20h. We heten u van harte welkom op ijsbaan Ruggeveld voor een drankje en een hapje!