Antwerp Phantoms start BVB met thriller

De kop is eraf! Afgelopen weekend startte de Belgische ijshockeycompetitie en het eliteteam van Antwerp Phantoms was één van de eerste teams aan de face-off.
Antwerp Phantoms treedt dit seizoen opnieuw aan in de Belgische Bekercompetitie en de grensoverschrijdende BeNeLiga met Nederland. Antwerp Phantoms speelde als voorbereiding 3 wedstrijden, en boekte twee overwinningen, tegen Herentals HYC en het Duitse Neuss EV, en kende een nederlaag tegen het Duitse Ratingen Ice Aliens.
 
2017 Elite vs Luik 23092017


Afgelopen zaterdag namen de Sinjoren het op tegen sterkhouder en bekerfinalist van vorig seizoen Bulldogs Liège.
Het werd een pittig duel waarin Antwerp Phantoms van een 1-5 achterstand terug in de match kwam tot 4-6 met doelpunten van Pittoors (2) en Bartak (2). Een luwe start evenwel, maar de nieuwe coach en ex-speler van Phantoms, Buck Rombouts, was zeker niet ontevreden. “We hebben goed meegespeeld met het jonge team dat we hebben. Bovendien misten we al twee jongens door kwetsuren. Tegen Luik, dat toch ook weer dit seizoen een sterkhouder is met 3 Nederlanders en 2 Canadezen in de rangen, moesten we zeker niet onderdoen. Ik heb knappe dingen gezien en de jongens zijn tot het eindsignaal ervoor blijven gaan. 

De wedstrijd had evenwel in ons voordeel kunnen eindigen. De tweede periode kende inderdaad een dipje, met enkele straffen die hadden kunnen vermeden worden. Door een game misconduct hadden we nog een man minder en dat werd het even schuiven, maar de inzet is er. Het wordt een zwaar seizoen omdat we een nieuw team aan het uitbouwen zijn en dat kost immers tijd. De teamspirit zit wel goed. De sterke voorbereiding off-ice tijdens de zomermaanden heeft in elk geval deugd gedaan.”

Het volle wedstrijdverslag lees je hier: https://www.ijshockeynederland.nl/nieuws/bulldogs-start-met-winst-tegen-phantoms