Antwerp Phantoms eindigt competitie met thriller

Afgelopen weekend eindigde voor het Eliteteam van Antwerp Phantoms het seizoen in de BeNeLiga. Een seizoen in mineur weliswaar want de vooropgestelde doelstelling om na een tweede deelname in de hoogste grensoverschrijdende ijshockeycompetitie van de Lage Landen de play-offs te halen, werd niet bereikt.

Zaterdag speelde het team van Coaches Van Beveren en Van de Locht de laatste uitwedstrijd in Zoetermeer tegen Panters waarin de Antwerpenaren de duimen moesten leggen. Eindscore: 7-3 (1-0; 3-2; 3-1) met een hattrick van Bartak.

De Elitespelers sloten evenwel hun competitie op zondag af met een thriller van formaat tegen AHOUD Devils Nijmegen. De wedstrijd kende een gelijk verloop. Nijmegen nam de leiding met een eerste goal in de 15de minuut, maar Phantoms beantwoordde drie minuten later met een tegendoelpunt.
In de tweede periode liep blauw/geel zelfs uit tot 3-1, maar Devils zette de succesvolle achtervolging in. Met nog luttele seconden op de klok scoorden de bezoekers de gelijkmaker om de wedstrijd in overtime te slepen. De vierde periode werd uitermate spannend met doelkansen voor beide partijen maar zonder resultaat.
Aan het einde van de vijf minuten bleef de score bijgevolg onbeslist waardoor de penalty shootout voor een overwinnaar moest zorgen.
Phantoms scoorde drie keer (Van Noten, De Winter, De Herdt), Devils slechts twee maal waardoor de thuisploeg het seizoen toch nog met een positieve noot kon afsluiten.
Eindscore: 5-4 (1-1;2-2; 1-1; 1-0) met doelpunten van Bartak, De Winter (2), Ziarny, De Herdt.

Lagere reeksen & jeugd

U12 verliest nipt in Leuven met 5-4 van Chiefs.

U16 verliest in Herentals met 3-1 van HYC.

DIV3 wint op Ruggeveld met 14-2 van Charleroi Red Roosters.

DIV1 verliest op Ruggeveld met 1-18 van Luxemburg.