Dubbele winst in BeNeLiga

Antwerp Phantoms kan terugblikken op een geslaagd wedstrijdweekend met overwinningen over bijna de hele lijn. Behalve het team dat in Divisie 1 speelt, verloor nipt. Vooral het Eliteteam dat uitkomt in de BeNeLiga had een zeer sterk weekend met dubbele winst tegen de twee Nederlandse tegenstanders.
Vrijdag speelde Phantoms uit in Nijmegen tegen de Ahoud Devils. Het werd een overtuigende overwinning. De Antwerpenaren namen vanaf de achtste minuut de leiding in de wedstrijd en keken niet meer achterom.
Eindscore: 2-7 (2-3; 0-3; 0-1) met doelpunten van Vannoten (2), Bartak (3), Ziarny en Agemans. 

Foto's van de wedstrijd kan u HIER terugvinden.

Zondag speelde Antwerp Phantoms op eigen ijs tegen GIJS Groningen. Het werd een harde wedstrijd tegen de Friesen, maar ook hier nam Phantoms de leiding en liepen de Antwerpenaren snel uit waardoor de kloof voor Groningen onoverbrugbaar werd. Phantoms was terug in zijn oude doen, met mooie, snelle en rake passes, doeltreffende shots en uitstekend keeperswerk van Arthur Legrand.
Eindscore: 8-3 (1-0; 5-2; 2-1) met doelpunten van Ziarny, Bartak (4), Pittoors (2) & Van den Bogaert.

“Onze doelstelling voor dit weekend werd bereikt”, aldus Coach Van Beveren. “We moesten zes punten pakken en zijn daarin geslaagd. We hebben zelfs overtuigend gewonnen. Blijven we op dit elan verder werken dan zie ik nog een kans om de play-offs te halen.”

Lagere reeksen & jeugd

U14 wint op Ruggeveld met 8-0 van Bulldogs Liège.

DIV3 wint op Ruggeveld met 7-2 van Maaseik Moose TBC.

DIVREC wint op Ruggeveld met 4-3 van Leuven Chiefs.

DIV1 verliest in Hasselt met 4-3 van Haskey.

 

Phantoms actief voor Team Belgium

Op het WK U20 DIV2 Groep B in Spanje behaalde België (met Phantoms-spelers Ax'l Kila en Bruce Hallewaert) de vierde plaats.
Beide spelers wonnen een MVP-award als beste speler voor Team Belgium, Bruce als goalie tegen Korea en Ax'l in de wedstrijd tegen Australië. Ax’l scoorde één doelpunt en twee assists in het toernooi.

Bondscoach van het team was Domin Van De Locht, één van de coaches van het Eliteteam van Phantoms en tevens oud-speler van de club.