×

Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Thriller van formaat

...levert Antwerp Phantoms punt op

Wie er afgelopen zaterdag 26 november niet bij was op ijsbaan Ruggeveld, miste een thriller van formaat. Na een geslaagd pastafestijn voor de supporters van de club georganiseerd door de ‘hockeywags’ van het Eliteteam, trad Antwerp Phantoms in het kader van de BeNeLiga in het krijt tegen het Nederlandse Tilburg Trappers. Het werd een ongewoon spannende wedstrijd.
De Antwerpenaren namen onbetwist de leiding in de eerste periode en liepen twee doelpunten uit zonder Trappers de kans te geven om de Antwerpse verdediging te verschalken. Blauw/geel start echter iets te overmoedig aan de tweede periode en Trappers lukt een eerste doelpunt. En dan loopt het even mis. De lekker lopende Antwerpse motor uit de eerste periode lijkt wel te sputteren en laat het bijna afweten. Tilburg kan nog twee keer de Antwerpse goalie verschalken en neemt de leiding. In de derde periode herpakt Phantoms zich en gaat in de achtervolging. Met succes, want halverwege de periode volgt de gelijkmaker.
De Antwerpenaren nemen het roer terug in handen en lopen opnieuw uit, amper drie minuten later knalt de puck opnieuw in de Tilburgse netten. De Trappers geven zich echter niet gewonnen en vechten verbeten terug en scoren twee keer in amper één minuut tijd. De supporters zitten op het puntje van hun zitje, de spanning is te snijden. Phantoms behoudt zijn ‘cool’ en met amper 30 seconden op de klok sleept Kevin De Winter de wedstrijd succesvol in de verlengingen!
De ijshal gaat uit zijn dak.
Jammer genoeg moet Phantoms in de verlengingen opnieuw de duimen leggen. In de vierde minuut scoort Tilburg de winning goal. Antwerp Phantoms krijgt een troostpunt voor het gelijkspel.

Eindscore: 5-6 OT (2-0; 0-3; 3-2; 0-1) met doelpunten van Pittoors, Bartek (2), Van den Bogaert en De Winter.

“De eerste periode draaien we fantastisch goed en de derde ook. We kunnen ook het ritme herstellen”, aldus Coach Van Beveren. “De tweede periode verliezen we echter met 0-3 en daar werd de wedstrijd beslist. Als we de tweede periode spelen zoals de andere twee dan winnen we hier met drie punten verschil. Het is nu zo. We mogen nog blij zijn met één punt. Het was evenwel een spannende wedstrijd en de sfeer zat goed. We moeten ons nu opkrikken want volgend weekend spelen we de halve finale van de Beker van België tegen Liège Bulldogs. Dan moeten we er staan en twee keer winnen.”

Lagere reeksen en jeugd

U19 verloor op Ruggeveld met 2-10 tegen Leuven Chiefs.

U12 won op Ruggeveld met 10-9 tegen Olympia Heist.

DIV3 won op Ruggeveld met 9-6 tegen Liège Bulldogs.

DIV1 won in Leuven met 4-7 van Chiefs.

Interland op ijsbaan Ruggeveld

Op woensdag 30 november speelt de Belgische selectie U20 een vriendschappelijke interland tegen Nederland. Face-off om 20h00.