×

Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Antwerp Phantoms pakt punt

...na thriller tegen Geleen

Het afgelopen weekend stond het team van coaches Van Beveren en Van de Locht voor een zware opdracht. Zaterdag werd op eigen Ruggeveldse ijs gespeeld tegen Limburg Eaters uit het Nederlandse Geleen en zondag werd uit gespeeld tegen Herentals HYC.

De talrijk aanwezige supporters tijdens de thuismatch tegen Geleen kregen een thriller van formaat voorgeschoteld. Amper zes minuten in de wedstrijd neemt Phantoms de leiding, maar de Nederlanders blijven kort achtervolgen en amper twee minuten later wordt de gelijkmaker in de Antwerpse netten geknald. En meteen is de toon van de wedstrijd gezet. Antwerp Phantoms is de Limburgers steeds een streepje voor, maar wordt ook snel ingehaald wat de supporters op het puntje van hun stoel brengt. In de 53ste minuut volgt er echter een keerpunt en Geleen neemt de leiding met een vijfde doelpunt. Met amper vier minuten op de klok zorgt een treffer van Bartak voor de gelijkmaker waardoor de wedstrijd in de verlengingen wordt gesleept.
Daar loopt het echter fout en na amper 39 seconden steekt Geleen het tweede punt op zak.
Eindscore 5-6 (OT) (2-2; 2-1; 1-2; 0-1) met doelpunten van Bartak (2), Ziarny (2) en De Winter (1).

“Blij met het ene punt, maar droevig om het verlies van de wedstrijd”, aldus Coach Van Beveren. “De ganse wedstrijd spelen we op niveau, en halverwege de laatste periode loopt het mis. Te veel straffen ook. Verscheiden penalty killings met 3 tegen 5 – die we dan wel succesvol uitvoeren – maar die te veel energie vergen, met als resultaat dat we op onze adem trappen tegen het einde van de wedstrijd.”

Zondag in Herentals zat de zware wedstrijd van de vorige dag nog duidelijk in de benen bij de Antwerpenaren. HYC nam tijdens de eerste periode een snelle voorsprong met drie doelpunten en Phantoms werd in de achtervolging gedwongen. Blauw/geel wist twee powerplays in hun voordeel te benutten en kwam dicht bij de aansluiting, maar HYC was te sterk.
Phantoms kwam nog terug tot een 6-4, maar dan drukte Herentals nog een keer het gaspedaal in en werkte de wedstrijd af als duidelijke winnaar.
Eindscore: 10-4 (3-1; 3-3; 4-0) met doelpunten van Bartak (2), Bartek en Ziarny.

Lagere reeksen en jeugd

DIV.1 speelde op Ruggeveld tegen Charleroi Red Roosters en verloor met 4-10.

DIV.3 verloor in Heist-o/d-Berg met 11-3 van Eisberen.

DIV.REC speelde op Ruggeveld 4-4 gelijk tegen Brussels Turtles.

U12 speelde op Ruggeveld een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ghent Spookies en wonnen met 6-0.

U14 speelde in Turnhout 2-2 gelijk tegen Turnhout Tigers.

U16 speelde vriendschappelijk in Tilburg tegen Trappers en won met 4-6.