Antwerp Phantoms overklast Tigers

 ...Amsterdam en pakt eerste punten in BeNeLiga

Na een mindere start in Eindhoven tegen Kemphanen vorige week, trad een gemotiveerd Antwerp Phantoms zondag in thuisbasis Ruggeveld aan de face-off tegen Amstel Tijgers uit Amsterdam, op zoek naar de eerste punten in de BeNeLiga. Een eerste periode zonder punten op het scorebord, betekende dat de wedstrijd nog steeds alle kanten op kon.
De Antwerpenaren waren echter vastbesloten punten te pakken en amper 25 seconden in de tweede periode werd een powerplay perfect afgewerkt met een eerste doelpunt via Lukasz Bartak. Het leek wel of de vloek was gebroken want dan ging het snel waardoor Phantoms vier doelpunten kon uitlopen vooraleer de Amsterdammers weerwerk konden bieden. De Antwerpenaren konden bovendien nog twee keer een powerplay naar hun hand zetten en scoorden ook nog een keer shorthanded.
In de derde periode probeerde Amstel Tijgers nog in de wedstrijd te geraken, maar de Antwerpenaren bleven heer en meester op hun eigen ijs.

Eindscore: 8-3 (0-0; 5-1; 3-2) met doelpunten van Bartak, Theunis, Oerlemans, Ziarny (2), Van De Locht, De Winter en Pittoors.

“Een mooie wedstrijd”, aldus Coach Van Beveren. “De extra aandacht tijdens de trainingen voor de powerplay en penalty killing hebben hun vruchten afgeworpen. We hebben onze eerste punten voor de BeNeLiga binnen.”

Resultaten lagere afdelingen & jeugd

U14 verliest in Charleroi met 7-1 van Red Roosters.

U16 wint op Ruggeveld met 23-0 van Charleroi Red Roosters.

U19 wint op Ruggeveld met 8-0 van Gullegem Jets.

Recreanten verliezen in Mechelen met 10-4 van Sharks A.