×

Fout

[OSYouTube] Alledia framework not found

Antwerp Phantoms sprokkelt ...

...eerste punten in Bekercampagne

Het leek wel of de betovering gebroken was afgelopen zaterdag op ijsbaan Ruggeveld.
Sinds de aanvang van de Bekercampagne lukte het maar niet voor het team van coaching duo Van Beveren en Van de Locht om zich op het ijs te manifesteren. Tijdens de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Leuven Chiefs zagen de supporters echter een heel strijdvaardig team aan de face-off. Resultaat, een thriller van formaat waarin de Antwerpenaren evenwel de achtervolging moesten inzetten halverwege de eerste periode, maar vanaf de tweede periode het heft zelf in handen namen.
Pas in de derde periode en in de voorlaatste minuut van de wedstrijd knalde via de stick van Kevin De Winter de beslissende winning goal tegen de Leuvense netten. Eindscore: 5-4 (1-2; 3-2; 1-0) met doelpunten van De Winter (2),  De Herdten Bartak (2).

“We hebben de afgelopen week hard aan deze vroege comeback gewerkt”, aldus Coach Van Beveren. “Van deze wedstrijd hebben we wel wat opgestoken, en niet alleen mentaal. Deze wedstrijd winnen was onze belangrijkste doelstelling. Iedereen heeft prima gewerkt. Wel moeten we blijven opletten voor de straftijden. We moeten te veel aan penalty killing doen en dat kan ons zuur opbreken. De neuzen staan in dezelfde richting. Als je bij de start van het seizoen tegen deze tegenstander met 9-2 verliest en je wint in eigen huis met 5-4 dan kan je niet anders dan merken dat we op de goede weg zijn.”

Zondag speelde Phantoms dan op verplaatsing in Herentals tegen HYC. Met de zware wedstrijd van zaterdag in de benen presteerden de Antwerpenaren echter ondermaats. Het werd 8-1 voor de thuisploeg.

Jeugdreeksen

Team U19 verloor in Mechelen met 14-0 van Sharks en in eigen huis met 5-4 tegen Turnhout Tigers.

Team U16 won in Herentals met 1-17 van HYC.

Team U14 verloor op eigen ijs met 0-4 van Leuven Chiefs.