Competitieopzet BENE-League

Deelnemende teams

Poule A Poule B
AHOUD Devils Nijmegen GIJS Groningen
Eindhoven Kemphanen Hijs Hokij Den Haag
Silverdome Panters Zoetermeer IHCL Leuven
IJ.V. Amstel Tijgers anno 1963 Laco Eaters Limburg
ANTWERP PHANTOMS Bulldogs Liège
REPLAY HYC Herentals Red Eagles 's-Hertogenbosch
Tilburg Trappers Toekomstteam UNIS Flyers Heerenveen

2016 bene league logo


BeNe-League
In beide poules wordt een enkele competitie gespeeld. Alle teams spelen daardoor 12 wedstrijden in hun poule. Ook spelen de teams één keer uit of thuis tegen de teams uit de andere poule. De behaalde punten in wedstrijden tegen teams uit de andere poule worden in de eigen poule meegeteld.

Na de reguliere competitie volgt een kwartfinale in een best-of-three serie volgens dit schema: A1-B4, A2-B3, B1-A4 en B2-A3 (A1= eerst geplaatste in poule A, enz.). De winnaars van deze wedstrijden zijn respectievelijk C1, C2, C3 en C4. Het hoogst geplaatste team heeft recht op thuisvoordeel.

De halve finale om de BeNe-League gaat vervolgens in een best-of-three serie tussen C1 en C4; de tweede halve finale wordt gespeeld tussen C2 en C3. Het thuisvoordeel is daarbij voor de teams met de beste onderlinge resultaten in de poule wedstrijden. 

De finale wordt vervolgens gespeeld in een best-of-five serie tussen de winnaars van de halve finales. Het thuisvoordeel in de finale wordt bepaald aan de hand van alle onderlinge poulewedstrijd(en) tussen de finalisten.

Wedstrijdpunten

  • Tijdens competitiewedstrijden geldt de volgende puntentelling:
    • 3 wedstrijdpunten voor het team dat de wedstrijd wint na de reguliere speeltijd van 60 minuten;
    • 2 wedstrijdpunten voor het team dat de wedstrijd wint na een sudden victory overtime of beslissende penaltyshots;
    • 1 wedstrijdpunt voor het team dat gelijk speelt in de reguliere speeltijd van 60 minuten en verliest na sudden victory overtime of beslissende penaltyshots.
  • Bij alle wedstrijden in de BeNe-League , volgt bij een gelijke stand na de reguliere speeltijd, een 3 tegen 3  sudden victory overtime die maximaal vijf minuten duurt (zie ook speelreglement BeNe-League, spelregel 62 en 115, IIHF spelregelboek).
  • Indien na de sudden victory overtime de stand nog steeds gelijk is, volgen allesbeslissende penalty shots (zie ook spelregel 63, IIHF spelregelboek).
  • Indien de resterende ijstijd onvoldoende blijkt te zijn, dan wordt het ijs voorafgaand aan de allesbeslissende penalty shots, niet geschaafd.

Bron: http://www.nijb.nl/